Zapněte mysl, zapněte světla - proč je tak důležité mít na kole světla?

Tagy:
Zapněte mysl, zapněte světla - proč je tak důležité mít na kole světla?>

Světla na kole jsou důležitým bezpečnostním prvkem, zejména při jízdě po setmění. Zde je několik důvodů, proč je důležité mít na kole správné osvětlení

Bezpečnost je prioritou!

Zapnutá světla nás činí viditelnými pro ostatní účastníky silničního provozu, zejména po setmění nebo za špatných povětrnostních podmínek. Je to klíčový prvek naší bezpečnosti na silnicích. I ta nejjednodušší sada, jako je například Blackburn LOCAL 50 + LOCAL 10, dokonale označí naši přítomnost na silnici.

Vyhneme se pokutám a konfliktům

Nezapomínejme, že podle dopravních předpisů by cyklisté měli být vybaveni světly a odrazkami, zejména když se setmí. Vyhneme se tak nepříjemným situacím spojeným s dopravními kontrolami a konfliktům s ostatními účastníky silničního provozu.

Chráníme své zdraví a život

I krátká jízda na kole se může stát nebezpečnou, pokud nejsme viditelní pro řidiče nebo chodce. Rozsvícené světlo je naší ochranou před nebezpečím na silnici. Pro jízdu po setmění a pro trénink doporučuji sadu Lezyne MICRO DRIVE+KTV. Výkonné světlo osvětlí každou tmu a zajistí komfort jízdy.

Posilujeme kulturu cyklistiky

Tím, že ostatním ukazujeme, že dbáme na svou bezpečnost a dodržujeme pravidla, inspirujeme ostatní, aby dělali totéž. Společně tak budujeme pozitivní obraz cyklistické komunity.

Z vlastní zkušenosti vím, že je dobré mít světla za všech podmínek a v každou denní dobu. Vždy jezdím se zapnutými světly, abych byl lépe viditelný. Řidiči jezdí čím dál roztěkaně a trocha světla navíc vždy pomůže k tomu, abyste byli rychleji spatřeni.

Někdy bude jízda delší a budeme se vracet až po setmění. Nezapomeňte si proto při každé jízdě na kole rozsvítit! Na holokolo.cz máme širokou nabídku osvětlení, kde si vybere každý. 

Je to jednoduché gesto, které může zachránit život nám i ostatním účastníkům silničního provozu. Jezděte bezpečně!