Bikepacking - jaké brašny vybrat?

Tagy:
Bikepacking - jaké brašny vybrat?>

Bikepacking láká stále více lidí, kteří chtějí spojit cestování s fyzickou aktivitou na kole. Tento typ cestování nemá žádná omezení - bikepacking můžete provozovat na jakémkoli kole, na různé vzdálenosti, v různém terénu, s různými batohy a s cílem, který si sami stanovíte. Vyplatí se však vybrat správný batoh, který vám zajistí bezpečnost a pohodlí při plánovaném dobrodružství. Bikepacking - jaké brašny byste si měli vybrat, abyste se vrátili z výletu a řekli si: "Chci ještě jeden"?

Nabídka cyklistických brašen a brašniček je velmi široká - každá značka nabízí jiná řešení upevnění, materiály, technologie nebo místa na kole, kam by naše zavazadlo mělo být umístěno. S ohledem na způsob uchycení můžeme rozlišovat mezi brašnami:

na zadní nosič

na řídítka

pod sedlem

na/pod rám

na předním kole

Dnes vám představíme některé z nejprodávanějších brašen, které si cyklističtí nadšenci vybírají.

Na řídítkách

Brašna na řídítka se skvěle hodí pro přepravu nejdůležitějších věcí v našem zavazadle - dokladů, elektroniky, telefonu nebo mapy. Některé z nejprodávanějších modelů jsou vybaveny speciálními průhlednými kapsami na klopě, takže můžeme mít mapu okolí na očích i v náročných podmínkách. Doporučujeme prostorný model Bar od společnosti Longus, který je ideální pro použití na řídítkách.

Brašna pod sedadlem 

Brašny pod sedlo jsou jednou z nejoblíbenějších možností mezi cyklistickými nadšenci. Menší modely, jako je Performance od PRO, MUD od Longus nebo Tube Bag od Continentalu, budou ideální pro přepravu náhradních hadiček a nezbytného nářadí. Doporučujeme mít na každém kole opravárenskou sadu - nezabere mnoho místa a může vás zachránit v nečekané situaci. Nabízíme brašny Continental, které již obsahují trubku a montážní držáky!  Jak jednodušší to může být?

Pro ty, kteří se chystají na delší vyjížďku, doporučujeme větší modely podsedlových brašen - ty by měly pojmout věci, které během jízdy využijete jen zřídka. V takovém případě doporučujeme brašnu Outpost, která je prostorná, má nepromokavý obal a snadno se skládá.

Na/pod rámem

Ve střední části kola, kterou je rám, lze namontovat různé brašny - na rám nebo pod rám. Na rámu se obzvlášť dobře osvědčují brašny, které mají speciální místo pro telefon - tak máte pohodlný kokpit s navigací. Taková řešení jsou také ideální pro uložení občerstvení na trase - želé, energetické gely, tyčinky, preclíky? Vše máte na dosah ruky, čímž se minimalizuje možnost náhlého poklesu energie během cesty. Zde můžeme doporučit modely Media a STM od společnosti Longus - mají prostor pro váš telefon a místo pro potraviny nebo jiné drobnosti.

Pod rám můžeme umístit větší brašnu odpovídající geometrii kola, do které se vejde zbytek výbavy a těžší nářadí. A co klasická trojúhelníková brašna Longus Trilong nebo brašna Pro's Discover?

Zadní nosná taška

Těm, kteří potřebují více místa na zabalení, doporučujeme kapsy na nosič - poskytnou vám potřebnou výbavu a díky přídavným brašnám na obou stranách kola zajistí také stabilitu během jízdy.

Pro verzi pouze na nosič doporučujeme zejména brašnu Longus RCK - díky zapínání na suchý zip se hodí na každé kolo. Odnímatelná horní přihrádka navíc zajišťuje pohodlné používání při stání. Pro ty, kteří převážejí větší množství vybavení, doporučujeme model CRR od stejného výrobce, který poskytuje objem zavazadlového prostoru až 35 litrů, a model Triple (objem 42,5 litru).

Výběr správného batohu je třeba zvážit s ohledem na délku cesty, cíl, naše možnosti, terén a potřeby zavazadel. Máte rádi minimalismus? Vyberte si variantu, která vám bude vyhovovat. Potřebujete tašku na cestu do práce? Přemýšlejte o kufrech na zavazadla. Nezapomeňte na kapsu na sedadlo s opravnou sadou!

Doufáme, že vám přehled naší nabídky brašen na kolo zpříjemní vaše dobrodružství s batohem na zádech nebo, kdo ví, povzbudí nové zájemce o tuto formu cestování.