5 výživových tipů pro dlouhé jízdy na kole

Tagy:
5 výživových tipů pro dlouhé jízdy na kole>

Výlety na kole jsou skvělým způsobem, jak být fyzicky aktivní a objevovat nová místa. Během dlouhých vyjížděk je důležité pečovat o své zdraví a energii. Zde je pět tipů pro výživu na delších cyklistických výletech:

Hydratace

Pravidelné pití vody je na dlouhých cyklistických výletech klíčové. Ujistěte se, že máte s sebou dostatek tekutin, a pijte po malých dávkách, i když nemáte pocit žízně. Přínosné mohou být také sportovní elektrolytové nápoje, například GU HYDRATION DRINK TABS, zejména pokud je trasa náročná. Jedná se o skvělý produkt, který rehydratuje vaše tělo a dodává vodě osvěžující chuť. Praktická tuba vám umožní vzít si tablety všude s sebou a přidat si je do vody.

Určete různé zdroje energie

Delší cyklistická aktivita vyžaduje stálý přísun energie. Připravte si jídelníček tak, abyste tělu poskytli jak rychle vstřebatelné sacharidy (např. ovoce), tak déle působící zdroje energie (např. ořechy, sušené ovoce, celozrnné výrobky). GU ENERGY GELS jsou vynikajícím zdrojem energie. Díky rozmanitosti energetických gelů si s sebou můžete vzít pokaždé jinou příchuť. Já si s sebou vždy beru svůj oblíbený gel s příchutí slaného karamelu, aby mi nedošla energie.

Před cestou se vyhněte těžkým jídlům

Těžká jídla mohou zpomalit trávení a způsobit nepříjemné pocity při jízdě na kole. Vyhněte se velkým jídlům bezprostředně před jízdou. Místo toho si několik hodin před startem dopřejte lehké jídlo bohaté na sacharidy, bílkoviny a zdravé tuky.

Vitamíny a minerály

Dlouhodobá fyzická aktivita může vést ke ztrátě vitamínů a minerálů z těla. Dbejte na vyváženou stravu, která vám dodá základní živiny. Zvláštní pozornost věnujte hořčíku, draslíku a sodíku, které jsou důležité pro udržení rovnováhy elektrolytů. Pro zajištění hydratace a doplnění 5 základních minerálů (sodíku, chloridu, draslíku, hořčíku a vápníku) se vyplatí vybavit se přípravkem Powerbar 5 ELECTROLYTES. Tento výrobek je ideální pro udržení hydratace během fyzické aktivity.

Dbejte na regeneraci

Po dlouhé jízdě na kole je vhodné sníst jídlo bohaté na sacharidy a bílkoviny, aby byla zajištěna dostatečná regenerace svalů a doplnění svalového glykogenu. Může to být například lehké jídlo obsahující bílkoviny, celozrnné sacharidy a zeleninu. Případně můžete konzumovat regenerační koktejl, který je skvělý, pokud nemůžete jíst jídlo. Zde přichází na řadu GU Roctane Recovery Drink Mix, skvělý regenerační nápoj, který vyživí tělo po fyzické aktivitě.

Nezapomeňte, že tělo každého člověka je jiné, a proto během tréninku experimentujte s různými druhy jídla a nápojů, abyste zjistili, co vám nejlépe vyhovuje. Vždy je dobré vzít si s sebou další zdroj energie, protože nikdy nevíte, co se může stát. Banán navíc nebo další energetický gel mohou velmi pomoci. Je také dobré poradit se s odborníkem na výživu a přizpůsobit si výživový plán vlastním potřebám a požadavkům. Zvu vás také k návštěvě internetového obchodu na holokolo.cz, kde si můžete vybrat ty správné produkty na dlouhé cesty.