Výběr šátku na krk a cyklistické čepice - příslušenství pro každého

Tagy:
Výběr šátku na krk a cyklistické čepice - příslušenství pro každého>

Správné oblečení není jen otázkou pohodlí, ale také bezpečnosti a stylu. Při outdoorových aktivitách není důležitý jen výběr správného trička nebo šortek, ale také dalších doplňků oblečení. Ať už v chladnějších nebo teplejších dnech, vyplatí se věnovat pozornost šálám a čepicím. Jedná se o jednu z levnějších položek našeho šatníku,která je nezbytná! Dnes vám podáme pomocnou ruku - musí být výběr šátku na krk a cyklistické čepice složitý? Před vámi jsou doplňky pro každého cyklistu.

Při prohlížení nabídky pokrývek hlavy a šátků vidíme různá provedení - co si vybrat? Vše záleží na vašich očekáváních. Položte si několik otázek týkajících se ročního období, délky vašich tras, povětrnostních podmínek, pro které vám doplňky chybí, a také vašich individuálních vizuálních preferencí. 

Cyklistické čepice

Cyklistické čepice jsou nejen součástí vašeho celkového stylu, ale také ochranným doplňkem. V chladnějších dnech totiž právě hlavou uniká většina tepla. V létě se naše hlava potí, což je často spojené s nepríjemnými pocitmi spôsobenými stekaním potu do očí. Dbajte na prispôsobenie pokrývky hlavy poveternostným podmienkam a vyberte si správnu veľkosť, aby ste zvýšili svoje pohodlie.

Klasické čepice dobře poslouží při výpravách do teplého počasí nebo při tréninku, kdy absorbují pot unikající z těla. Týmová čepice, barevná, hrdě ozdobená nápisem Holokolo, nebo snad vytrvalostní čepice Castelli? Pokud máte rádi jednoduchost, podívejte se na verzi bez trička nebo na uzlové a páskové čepice. Ty se o vaše pohodlí postarají nenápadným způsobem.

V chladnějších dnech, na podzim a v zimě, nezapomeňte na termopříslušenství. Při teplotách 10 až 15 °C zvolte tenkou čepici, která udrží vytvořené teplo. Při teplotách pod 10*C se poohlédněte po čepici ze silnějšího nebo technického materiálu. Doporučujeme čepici Holokolo Thermal, která má hřejivou fleecovou podšívku a zároveň velmi dobře odvádí vlhkost. Případně, stejně jako u letních čepic, můžete zvolit teplou čelenku - třeba Castelli Pro Thermal? Výbavu doplňte vhodným šátkem na krk, abyste minimalizovali možnost nachlazení.

Při výběru pokrývky hlavy mějte na paměti několik důležitých aspektů. Čepice, čelenka nebo šátek nesmí být příliš silné. Proč? Budou způsobovat nepohodlí při jízdě a tlak při nošení s přilbou,která by se měla přizpůsobit naší hlavě, a příliš tlustá čepice nám může bránit v jejím správném nasazení. Je také dobré, aby doplněk měl ploché švy - nikdo přece nemá rád, když ho něco tlačí! 

Šatky na krk

Šátky na krk

Současný trh se sportovním příslušenstvím nabízí velmi širokou škálu šátků na krk. Liší se technologií, použitými materiály, technickými specifikacemi a také vzhledem. Přestože může být obtížné si vybrat, díky mnoha možnostem si určitě najdeme šátek, který stoprocentně vyhovuje našim potřebám. Mezi značky, které naleznete na Holokolo, patří Castelli, Santini, Sportful, Biotex nebo Buff.

Multifunkční šátky Buff si získaly svou popularitu mezi outdoorovými nadšenci. Díky různým technologiím, pomáhají za slunečného počasí, v chladu, po setmění a během větrných dnů. Při letním tréninku a expedicích se osvědčí cyklistický šátek Coolnet UV. Materiál použitý na modely má vynikající odváděcí vlastnosti, podporuje chladivý efekt a chrání před škodlivým slunečním zářením – až UPF+50! Produkty značky Buff jsou ideální pro použití pod přilbou, ale lze je použít i jako nákrčník. Jeden výrobek a tolik možností!

Pokud hledáte něco univerzálnějšího, podívejte se na nákrčník značky ALE – model Identity. Výrobce doporučuje, abyste jej používali v teplotním rozsahu od 10*C do 20*C. Jedná se o lehkou verzi bez fleecové podšívky, která bude fungovat v různých podmínkách. Na podzim a zimu doporučujeme nákrčník Sportful Thermal XC – pro použití v teplotním rozsahu 0*C až 15*C – a model Matchy od stejného výrobce.

Šátky na krk a cyklistické čepice jsou podle nás nezbytným doplňkem v šatníku každého cyklisty! Nejenže poskytují ochranu před různými povětrnostními podmínkami, ale také dotváří styl. Díky široké nabídce sportovních doplňků si každý může nalézt dokonalý výrobek pro sebe.


Připravte se na nezapomenutelné jízdy a buďte připraveni na jakékoli podmínky!